Nieuws

Voor het laatste nieuws: zie LoKa op Facebook


26 september – Imker Anneke bij LoKa

Komende zaterdag 30 september is Imker Anneke uit Apeldoorn aanwezig bij de uitgifte
Ze komt met heidehoning van haar bijenkasten die op de heide van Hoog Buurlohebben gestaan. Ze verkoopt grote en kleine potten heidehoning, honingzalf en propolis tinctuur, vergeet dus niet om extra cash geld mee te nemen.
Ze legt met alle plezier uit wat het imkersvak inhoudt en hoe het oogsten van honing in z’n werk gaat.

Verder staan voor zaterdag weer de producten online die 1x per maand te bestellen zijn, dus sla je slag!

☕ Koffie van Bosbrand
🍻 Bier en meel van Graangeluk
🍫 Chocolade van Mary’s Magic
🍯 Olien van de Kleine Muyl


17 augustus – Feestelijke heropening LoKa

Nog 2 nachtjes slapen…LoKa bestaat dan precies 1 jaar!

Ben jij er zaterdag 19 augustus ook bij? Muziekje, lekkere proeverijen van onze leveranciers, koffie/thee, nieuwe mensen ontmoeten en natuurlijk je bestelde produkten ophalen
Neem je gezin, vrienden en familie gezellig mee!

Ook als je geen lid bent van LoKa, dan ben je van harte welkom om een kijkje te nemen en kennis te maken!

Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Locatie: Wieselse Kampweg 41 te Wenum Wiesel

Tot zaterdag!


12 juli – Zomerstop

Het is bijna zover, de zomervakantie staat weer voor de deur. Aanstaande zaterdag, 15 juli, is de laatste uitgifte voor de zomerstop. De eerstvolgende uitgifte is op zaterdag 19 augutus. Dan openen we het LoKanest feestelijk, want LoKa bestaat dan één jaar! We zullen jullie hiervan tijdig op de hoogte brengen

Komende woensdag (12 juli) houden we van 19.30 tot 21.30 een open vergadering op het LoKanest. Er is geen agenda en iedereen is welkom. We staan open voor jullie ideeen en enthousiasme over alles wat LoKa betreft. En ook hoe we ons het beste kunnen organiseren nu we van een pioniersfase overgaan naar een meer structurele fase.

Er zal komende zaterdag weer een kraam staan met biologische blauwe bessen en (home-made) blauwe bessenjam. Deze zijn met de hand geplukt door Cora.

Of je nu thuisblijft of weggaat: wij wensen iedereen een fijne, ontspannen vakantie toe en graag tot ziens volgende maand!

23 juni – Schoffelkoffie


Gisteren hebben we samen de schouders eronder gezet bij boerderij Kolke. Eerst een kop koffie gedronken, daarna de schoffels gepakt.
Samen de rijen door en ondertussen de gezelligheid onderling.

Al onze komkommer, sla en prei wordt geheel met de hand verbouwd, niks geen machinaal gebeuren. Respect voor boer Albert! Fijn dat we konden helpen, en voor herhaling vatbaar!


17 juni – BBQ

Dat was weer een gezellig samenzijn. Mede mogelijk gemaakt door Vleesch van Plante


8 juni – Update crowdfunding reparatie vriezer

Mandy Plante stuurde ons het volgende bericht:

“Lieve LoKa055 leden, wat ontzettend bijzonder en mooi! Via deze weg wil ik jullie heel erg bedanken en op de hoogte brengen van de vorderingen.
Ik vertelde Karin toevallig over onze pech met de vriezer, zij ondernam direct actie. Belangeloos en vanuit haar motivatie om samen lokaal aan een goede toekomst te werken. Verbinding tussen burger en boer. Waardering voor mooie lokale producten en het harde werken wat hiermee gepaard gaat. Kernwaarde van LoKa055, waar ik elke zaterdag vlees mag leveren.

Dat er vervolgens in no-time crowd funding opgezet werd, had ik nooit gedacht of verwacht. Ook niet om gevraagd. Ben er verlegen van. Het gebaar is al genoeg, alle donaties voelen iets wat ongemakkelijk. Dat al die lieve mensen ons zo’n warm hart toedragen, wauw! Dit geeft de boer moed! Het ‘samen’ overheerst. Prachtig! Ik voel weer waarom wij ruim 12,5 jaar geleden ‘samen delen’ in onze trouwringen hebben laten graveren. Dankbaar!

Aan alle toppers bij LoKa055, jullie betrokkenheid en aandacht hebben ons echt geraakt. Dit is (maatschappelijk) betrokken zijn, samen.
De monteurs van Gosens (Apeldoorn) zijn nu de nieuwe motor aan het plaatsen. Ze hebben rekening gehouden met levertijd zodat ik weer snel een werkbare situatie krijg. Het duurt nog een paar dagen voordat alles goed ingesteld en ingepakt is, maar dan kunnen we weer knallen!”2 juni – Crowdfunding reparatie vriezer Vleesch van Plante

Afgelopen zaterdag heeft de motor van de vriezer van Vleesch van Plante het begeven. Dit is een enorm grote vriezer waar ze al hun vlees bewaren. Helaas is de garantietijd van de vriezer net verstreken en draaien ze zelf voor de kosten op.

Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot het doorbranden van de motor. Het had veel erger kunnen aflopen.
Mandy, de boerin, heeft inmiddels verschillende offertes naast elkaar gelegd en een monteur bereid gevonden een nieuwe te plaatsen. De kosten hiervoor bedragen maar liefst €6171.

Vanuit LoKa055 willen we graag hulp bieden. De visie van LoKa is een brede, lokale, beweging op gang zetten, waarin we elkaar kennen, helpen en vertrouwen. Wanneer we allemaal een donatie doen, kunnen we Mandy ondersteunen en tegemoet komen in de kosten. Draag jij onze LoKale producenten ook een warm hart toe?

https://gofund.me/f6549b1c

Samen komen we verder! ❤️💪


12 mei – Interview LoKa bij RTV Apeldoorn

Afgelopen woensdag waren Manon en Joris te gast bij RTV Apeldoorn. Om over LoKa te vertellen, maar vooral over de aanstaande fietstocht naar onze leveranciers op Hemelvaartsdag.
Je kunt het interview hieronder horen (en blijf voor extra sfeer vooral tot het einde luisteren!)


10 mei – Alles over Happen & Trappen op Hemelvaartsdag

Er is achter de schermen hard gewerkt aan Happen & Trappen op Hemelvaartsdag (18 mei). Met enthousiasme kunnen we melden dat het een ontzettend leuke, gevarieerde en informatieve dag gaat worden! Er is voor ieder wat wils: wat dacht je van fietsen in een prachtige omgeving, een rondleiding op het boerenbedrijf, persoonlijk contact met onze leveranciers, een kijkje nemen in de boerderijwinkel, nieuwe mensen leren kennen of beter leren kennen? En voor de kinderen zijn er diverse spelletjes en zelfs een springkussen, dus we nodigen de jonge generatie ook van harte uit deze dag met ons mee te vieren!

De inwendige mens wordt ook zeker niet vergeten, want met al dat fietsen kun je natuurlijk wel wat extra’s gebruiken. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd.
Als fietsen niet mogelijk is, kun je de route ook met de auto afleggen (dan wordt het Nassen & Gassen ;-). Ook goed om te weten: iedereen is welkom, dus je hoeft geen LoKa-lid te zijn om mee te doen.

Bekijk hier het volledige programma met alle info en routebeschrijvingen: Routekaart-Hemelvaartsdag-Loka055.pdf (14 mei geupdate ivm foutje in de route, gebruik deze versie)

Hemelvaart 2023: een dag van lokale gezelligheid en verbinding!


8 mei – Zomerse uitbreidingen

De zomer komt eraan en dat zien we terug in onze nieuwe producten. We breiden ons aanbod producten weer uit!

Vanaf heden bieden wij heerlijke koffiebonen aan van Bosbrand, een Apeldoornse koffiebranderij, gevestigd op het Zwitsal-terrein.
De branderij werkt met veel Fairtrade en direct-trade koffies van plekken over de hele wereld. Bosbrand strekt zich er naar uit om de beste smaken uit de boon te halen: door niet te donker te branden blijven de prachtige smaaktonen van het oorkomst-land gespaard. Door arabica bonen te gebruiken is de koffie niet alleen van de beste kwaliteit, maar is deze ook vrij van afweerstoffen die de robusta-planten aanmaken om zich te weren tegen insecten. Dus ook nog eens gezonder! Het streven van de branderij is om altijd met eerlijke koffie te werken, zodat de prijs niet door de boer wordt betaald.

Hebben jullie ook al gezien dat we het aanbod groenten hebben uitgebreid? Vanaf heden hebben we ook paksoi, spinazie en sinds 2 weken ook weer lekker grote kroppen sla! Natuurlijk hebben we in de zomer ook weer fruit. We starten met heerlijke verse aardbeien van De Kolke in Voorst
Ook heeft Molen de Hoop haar aanbod flink uitgebreid met heel veel verschillende producten. De keuze is reuze!

En omdat het volgende week zondag Moederdag💕 is, heeft Mary’s Magic een geweldig Moederdag cadeautje toegevoegd: Moederdagharten chocolade


25 april – En we breiden ons aanbod producten verder uit

Vanaf heden kun je bij LoKa ook verse kruiden bestellen. Onze nieuwe leverancier LIF Kruiden biedt verse kruiden aan. Ard-Jan, Harm en Marnix stellen zich voor:

“Zo’n 2,5 jaar geleden begon ons grote avontuur en startten wij LIF in Wenum-Wiesel. Gezonder leven, de natuur dichterbij brengen en mensen laten genieten van de smaak, geur en kleur van verse kruiden is waarom we zijn begonnen. Daarbij willen we mensen informeren en inspireren om meer verse kruiden te gebruiken.
Zelf staan we graag in de keuken en werken we veel met kruiden. Hierbij merkten we dat kruiden die uit de supermarkt komen eigenlijk helemaal niet lang meegaan en moeilijk te onderhouden waren. Zo begonnen we met het kweken van onze eigen kruiden en bedachten we ook een oplossing voor het onderhouden van de kruiden.
Benieuwd welke kruiden we op dit moment aanbieden? Neem dan zeker een kijkje!”
www.lifkruiden.nl

Daarnaast is er nog een nieuwe leverancier. GraanGeluk breidt ons assortiment uit met meel, bloem en zelfs een lokaal biertje! Zij vertellen hun verhaal:

“Ons streven om het maatschappelijk bewustzijn te bevorderen ten aanzien van de noodzaak tot agro-ecologische streekgraanakkers en de behoefte aan ‘landschaps-gronden’ als belangrijk instrument voor de maatschappelijk en politiek-bestuurlijk gewenste landbouwtransitie. Hierbij gaat het om het verbeteren van de akkerbodems (regeneratieve agro-ecologie) voor zowel het bodemleven als de vruchtbaarheid en het verhogen van de natuurwaarden zoals het bevorderen van een goede habitat voor groot- en kleinwild, akkervogels, vlinders en wilde bestuivers. Onze ‘bijvangst’ is dus een weer vitaal, mooi en natuurrijk boeren-cultuurlandschap.
Tegelijkertijd telen we hoogwaardige granen die als humaan voedsel gebruikt worden zoals lokaal-regionaal brood en bier waarmee we de korte ketens (lokaal-regionale markten) eveneens weer revitaliseren en voorzien van prachtige en eerlijke producten”
. https://graangeluk.nl

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan verdere uitbreiding van onze produkten. Zoals kip en koffie bijvoorbeeld, we houden je op de hoogte!

Tot slot, fiets jij op Hemelvaartdag 18 mei met ons mee? Er is een fietsroute langs onder andere Vleesch van Plante, Dijk 43 en De Kolke van ca. 30 km of een mooie autoroute van 21 km. Meer info volgt nog. Als je ons wilt helpen, meld je dan direct aan!


11 april – Voorstelronde (7)

Hallo, ik ben Chantal. Mijn bijdrage bij LoKa is voor een groot deel achter de schermen. Dus misschien ben ik een minder bekend gezicht binnen LoKa, maar wel erg actief. Ik stuur wekelijks de bestellingen 💻 naar de leveranciers, heb contact over producten en prijzen en maak totaallijsten voor de uitgifte.

Het is leuk om contact te hebben met lokale bewuste producenten ❤️ en vervolgens ook zelf van hun producten te kunnen genieten.
Bij de opstartfase was het echt handwerk. De geturfde bestellijsten overzetten in Excel en lijsten maken van de totalen. Monnikenwerk 😅. Wat een genot toen de webwinkel live ging en het veel meer automatisch ging. Stapje voor stapje gaat alles steeds gemakkelijker. Ik heb het echt zien groeien. Heel mooi dat er steeds meer leden actief betrokken zijn en een stukje van LoKa voor hun rekening nemen.

Hoe gaaf dat we dit met zijn allen neerzetten. Dat ieder datgene bijdraagt waar hij/zij goed in is. De crux is volgens mij om je niet te laten belemmeren, maar vooral te focussen op wat jijzelf wél kan doen. En dat doen we 👌. Ik kan er echt van genieten dat we onderling het beste uit elkaar halen. Steeds kleine stapjes. En moet je nu zien waar we staan. Ruim 220 leden, mooie eerlijke producten 🥖🧀🥕🍞🥚🥦, vernieuwende initiatieven en veel gezelligheid.

Wie ben ik? Ik woon in Osseveld met mijn man en onze twee kinderen 👱👱‍♂️. Ik heb een praktijk voor klassieke homeopathie (www.hullenaarhomeopathie.nl). Daar zie ik veel vrouwen met hormonale klachten, somberheid of vermoeidheidsklachten. Homeopathie is een heerlijk vak en met veel passie deel ik graag mijn kennis over homeopathie, kruiden, supplementen en verdiep ik me in de wijsheid die de natuur ons biedt om dichter bij onszelf te komen. Ik hou van kruiden, plantjes, moestuinieren en koken. En de calendula creme van LoKa, die komt bij mij vandaan.


6 april – Save the date: zaterdag 18 mei

Super leuk initiatief van en voor leden van LoKa (en anderen). Een rondje langs de leveranciers…
Vind je het leuk om te helpen, laat het weten!


6 april – Voorstelronde (6)

Hallo allemaal , nu is het dan mijn beurt om mezelf aan jullie voor te stellen. Ik ben Ilja. Velen van jullie hebben mij vast al wel gezien op de afhaallocatie waar ik iedere zaterdag mijn eigen bestelling afhaal 🥦🍞🥕🥚 (bij elkaar verzamel moet ik zeggen want uitdelen zoals we in het begin deden, lukt nu niet meer vanwege de grote aantallen 😆) maar ook af en toe help achter de kassa, bij het uitdelen van het vlees, de producten ophaal bij leveranciers (wat ik kan aanraden als je benieuwd bent waar je eten vandaan komt en zodat je kennis kan maken met de mensen die zorgen voor het aanbod van de mooie producten) of gewoon een lekkere cake kom brengen. Maar voor alleen een gezellig praatje kan je ook bij de afhaallocatie terecht waar altijd de koffie ☕ klaarstaat en er gezellig wordt gekletst rond de vuurkorf 🔥. Zaterdag is dus een dag waar ik echt naar uit kan kijken

Op de achtergrond ben ik ook een van de webmasters. Samen met de andere webmasters Joris en Marten verzorgen wij alle websiteactiviteiten voor Loka055. Voor mij is dat niet geheel onbekend aangezien ik al 25 jaar werkzaam ben ik de IT. Maar zo’n mooi project als Loka055 heb ik nog niet eerder gedaan. Want wie wil er nou niet bijdragen aan het creëren van een eerlijke en mooiere wereld 🙏❤️?

Toen Hans mij vroeg of ik mee wilde helpen met het opzetten van de website, hoefde ik daar niet eens over na te denken. Alles in mij zei: JA LEUK! 🤩 En dat klopte ook. Vanaf het eerste moment dat ik aansloot is mijn leven niet alleen sociaal verrijkt (de eerste gezellige dansavond is een feit en er volgen er vast nog wel meer) maar ook op het gebied van voeding. Ik kan dan ook niet wachten wat er allemaal in het volgende seizoen wordt aangeboden 🍇🍈🍉🍊🍋🥒🥬🌽🥦 en we weer lekkere recepten kunnen uitwisselen!

Je bent een topper Ilja 🙏😁


22 maart – Terugblik LoKa ALV en Beurs

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Wat een feest afgelopen zaterdag op de LoKa beurs! En wat een enorme opkomst!

Bijna al onze leveranciers vertegenwoordigd met een kraam, maar liefst 17 kramen gevuld!
Lekkere proeverijen, geuren en kleuren. Er waren lezingen en een ieder kon zijn vragen stellen en gezellig samenzijn. Er was veel interesse en betrokkenheid onderling. Daar worden we allemaal helemaal warm van!

Voor alle aanwezige leden lag er 5 Florijn klaar bij de Florijn- kraam als presentje. Want het geld van de leden kan soms ook terugvloeien naar de leden.

Ook vieren we een nieuwe mijlpaal: we zijn over de grens van 200 leden!

Klik op de afbeelding voor een vergroting

16 maart – Programma ALV en Beurs


14 maart – Ons nieuwe onderkomen en nieuwe leverancier

Afgelopen zaterdag kon iedereen voor het eerst de produkten ophalen in ons nieuwe onderkomen in Wenum Wiesel. De reacties waren heel positief. Was je er afgelopen zaterdag niet? Zie het filmpje voor een eerste indruk!

Vanaf heden staat er wederom een nieuwe leverancier op het menu. Mary’s Magic biedt heerlijke chocola aan: handgemaakt, puur, vegan, glutenvrij & geraffineerd suikervrij.
What you see is what you get bij Mary’s Magic. Puur natuur & geen onnodige toevoegingen. Chocola gemaakt van rauwe cacao, met oog voor mens en natuur. Gezoet met de natuurlijk aanwezige suikers in dadels en een klein beetje kokosbloesemsuiker. Alle chocolaatjes worden stuk voor stuk met de hand gemaakt en vers bereid van de chocola tot de vullingen: alles wordt met de hand afgewogen, gemixt en samengebracht. Een voor een worden de chocolaatjes vervolgens gesneden en gedipt in de chocola en met heel veel liefde klaargemaakt. Welkom!9 maart – Het eerste LoKa slabbetje

De overhandiging van eerste LoKa slabbetje is een feit.
Bij de uitgifte van afgelopen zaterdag hebben we ons jongste spruitje welkom geheten bij LoKa!

Hij ontving een echt LoKa slabbetje om al dat heerlijke lokale voedsel straks smakelijk te verorberen! En een zakje paaseitjes voor de rest van de gelukkige familie. Welkom en heel veel liefde, geluk en gezondheid samen!


6 maart – Zaterdag Zaaidag en flyer voor de LoKa Beurs en ALV

Jaja, het schiet op, nog een aantal nachtjes slapen en dan…18 maart LoKa beurs. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Maar voor het zover is hebben we aanstaande zaterdag (11 maart) ‘zaaidag’ bij ons uitgifte punt van LoKa in Wenum Wiesel. De Bridging Company organiseert dit samen met de moestuinbieb van Chantal van ’t Hullenaar.

Hoe werkt het? Graag willen we onze zaadjes verspreiden door ze met je te delen of te ruilen. Om het extra leuk te maken kun je tegen een vergoeding van €3,50 bij ons een eigen kweekkasje meenemen. Dit kweekkasje wordt gevuld met biologische aarde. Daarnaast neem je een zakje biologische zaadjes naar keuze en praktische tips voor thuis mee naar huis om je eigen groenten te gaan kweken.


1 maart – Nieuwe leverancier en LoKa Beurs & ALV 18 maart

Allereerst verwelkomen wij weer een nieuwe leverancier: de Kleine Muyl. Fijn dat jullie ons aanbod aanvullen met jullie prachtige producten!

Oliepers De Kleine Muyl is gevestigd in boerderij de Blankemate te Nijbroek. Op kleine schaal wordt hier olie uit walnoten en hazelnoten geperst. De walnoten komen van eigen erf en van particulieren in de regio. Mensen kunnen hun gepelde noten aanleveren en krijgen daarvoor de helft van de olie terug. De andere helft wordt door de Kleine Muyl verkocht om de exploitatie te dekken.De hazelnoten komen van een biologische hazelnootteler in de achterhoek. De noten worden ongeroosterd en “koud” geperst, wat de meest pure olie geeft. Ook andere producten zoals pasta en gries van walnoten en hazelnoten worden verkocht door de Kleine Muyl.

Om alvast te reserveren in jullie agenda: Zaterdagmiddag 18 maart organiseert LoKa haar eerste beurs EN Algemene Leden Vergadering (ALV)! Een gezellig samenzijn in de Nettenfabriek in Apeldoorn met diverse leveranciers en kraampjes. Verdere informatie volgt z.s.m.
We hopen natuurlijk dat jullie allemaal komen!


21 februari – Informatie-avond Florijn

Het gaat de goede kant op met de Florijn en daar zijn wij blij mee. Afgelopen dinsdag was er een informatie-avond met Anthony Migchels over de Florijn voor ondernemers. Op deze avond werd uitgebreid verteld over dit rentevrij geld voor MKB en hun klanten. Heel fijn dat ook een aantal leveranciers van LoKa deze avond ook aanwezig waren.

Zo kon Jeffrey afgelopen zaterdag direct de boodschappen (heerlijke gefermenteerde produkten) bij Bert Grolleman van ZwamBoon met de Florijn betalen! We vertrouwen erop dat er snel meer ondernemers volgen. Op deze manier bouwen we samen aan een lokale economie.

Meer info over de Florijn: www.betalenmetflorijn.nl


13 februari – Voorstelronde (5)

Ik ben Hans, getrouwd met Inge en we hebben 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Als pensonado ben ik verreweg het oudste lid van de kerngroep.

Vanuit mijn betrokkenheid bij de voedselclub Biorself, die helaas ter ziele is gegaan door het ontbreken van enthousiaste mensen, ben ik via Nieuw Apeldoorn in contact gekomen met Jeffrey en Marieke van de voedselclub. Al snel na de kennismaking hebben we de handen uit de mouwen gestoken en is LoKa055 opgericht samen met een steeds groter wordende kerngroep van enthousiaste jonge mensen.

Het is fijn om met een enthousiast team gezamenlijk LoKa055 uit te bouwen naar een voedselgroep die behalve het voedsel ook het samen doen en de onderlinge betrokkenheid, hoog in het vaandel heeft staan.

De overheid zet steeds meer in op gemodificeerd voedsel en werkt zelfs mee met door de WEF gecoördineerde productie van insecten, die vanaf 24 januari j.l. in ons voedsel verwerkt mogen worden Ik vind het belangrijk dat wij als groep hier onze eigen weg inslaan!

Door de groei van LoKa055 zijn we een aantrekkelijke gesprekspartner voor lokale boeren en andere leveranciers. Dit geeft ons de mogelijkheid tot het opbouwen van een wederzijdse betrokkenheid, een win-win situatie. Het gebruik van de Florijn kan helpen om binnen ons netwerk elkaar diensten en producten te leveren

Omdat ik ook tijd besteed aan de vrijwillige schuldhulpverlening bij SHM Apeldoorn heb ik gekozen voor een niet-operationele rol en beweeg ik mij meer op de achtergrond als penningmeester van LoKa055. Daarnaast zal ik een stuk van de coördinatie oppakken m.b.t. de verbouwing. Mijn hobby’s zijn hockey, (zee)zeilen en kamperen.

Hans, super bedankt voor jouw inzet voor LoKa!


5 februari – Terugblik uitgifte met BBQ

Gisteren was het een speciale afhaaldag in Wenum Wiesel. Team LoKa had bedacht dat het leuk zou zijn de BBQ aan te steken. En de leden te laten proeven van het vlees van leveranciers Vleesch van Plante en Dijk43.
Aan het aantal bestellingen konden we al zien dat dit de drukste dag zou worden tot nu toe. Maar het feest was compleet met de vele nieuwe inschrijvingen. Aan al onze nieuwe leden: welkom!

BBQ-chefs Jeffrey en Rolf hebben heerlijk rund- en varkensvlees bereid en overal uitgedeeld. We hebben alleen maar positieve reacties hierover gehad.
Daarnaast stond Thom (onze stagiair) heerlijke wafels te bakken, samen met zijn zus. En hadden we een zadenbieb bij Chantal: je kon hier zaden brengen, ruilen, meenemen en daar werd goed gebruik van gemaakt.
Onderstaand filmpje geeft een mooie impressie van een mooie dag!

Deze zaterdagen worden mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers van onze vereniging. Meld jij je ook aan? Vrijwilligers@loka.nl. We doen het vóór en met elkaar.

Mensen, bedankt en tot volgende week!


1 februari – Extra feestelijke uitgifte met BBQ

Aanstaande zaterdag (4 februari) wordt het ophalen van je boodschappen een extra feestje. We gaan al richting de 200 leden en we krijgen zoveel leuke reacties over de sfeer tijdens het ophalen van de lokale produkten (vroeger noemden wij dit boodschappen doen ). Iedereen neemt er de tijd voor en praat met elkaar. Zoveel mooie gesprekken en nieuwe vriendschappen, G-E-W-E-L-D-I-G!

Zaterdag is er – naast koffie/thee, zelfgebakken cake en een gezellig vuurtje – ook een kleine BBQ met natuurlijk heerlijk lokaal vlees van Vleesch van Plante en Dijk 43!

Daarnaast worden er verse wafels gebakken door de zoon van één van onze leden. En staat er een moestuinzadenbieb, waar zaden uitgedeeld, uitgewisseld en meegebracht kunnen worden (vergeet niet enveloppen en een pen mee te nemen!)
Ook hebben we de buurtbewoners van ’t Vinkenest uitgenodigd op het terrein om nader kennis te maken met LoKa. Zien we jullie allemaal zaterdag?


26 januari – Voorstelronde (4)

Hoi allemaal! Ik ben Joris. Sinds afgelopen zomer betrokken bij LoKa. Voor mij begon het avontuur met een vraag van Marieke. Of ik eens mee wilde denken over LoKa-in-wording en over de website. Nou, dat heb ik dus geweten!

Binnen LoKa houd ik mij samen met Ilja en Marten bezig met de website en de webwinkel. We zijn een mooi team met z’n drieën, al zeg ik het zelf. Met allemaal onze eigen talenten en werkzaamheden, maar we kunnen altijd op elkaar bouwen en rekenen.
Zelf houd ik de website en de webwinkel up-to-date. Tijdens de uitgifte sta ik nog wel eens bij de inschrijving van nieuwe leden. Want ik vind het leuk om de mensen welkom te heten en te vertellen wie we zijn, wat we doen en hoe het allemaal werkt.

Terugkijkend op de periode vanaf onze start in september vorig jaar tot nu, denk ik “wat is er ongelooflijk veel gebeurd!” Er is zoveel om blij en dankbaar voor te zijn: dat we gewoon maar begonnen zijn, zonder te weten hoe het zou uitpakken. Over de bezieling, de positieve energie, inspiratie en verbinding die ik overal om mij heen ervaar. Over de mooie groei in leden en producten. En van die eerste zeker ook de belangeloze inzet en hulp van velen. Want een vereniging maak je samen: dat is LoKa ten voeten uit!

Ik herinner me nog dat wij de eerste keer onze eigen bestelling gingen ophalen. Op de tafel lagen een paar zakjes groente, twee doosjes eieren en een beetje vlees. Wat een verschil met de hoeveelheden en het aantal producten die nu worden uitgestald op de tafels!
In het begin kreeg ik ook altijd de ophaal-route die het dichtst bij mijn huis was. Tegenwoordig bepaalt de grootte van je auto waar je producten kunt gaan halen!

Aanvankelijk was ik ook bang dat mijn uitslaap/lummel-zaterdagochtend in het gedrang zou komen (ben geen ochtendmens), maar dat is helemaal veranderd. Ik vind het niet erg meer om zaterdag op tijd op te staan voor LoKa. Want ik weet dat ik er veel voor terugkrijg. En gelukkig is er de zondag nog om rustig aan te doen.

Het concept van lokaal voedsel kent voor mij alleen maar voordelen. Dus dat ondersteun ik graag. Het idee dat je weet waar je producten vandaan komen, hoe ze tot stand zijn gekomen, dat je de producenten en hun bedrijf persoonlijk kent, dat spreekt mij erg aan. Lokaal voedsel dient ook weer de lokale economie en gemeenschap. En last but not least: hoe mooi is het als je dankzij LoKa nou ook nog de liefde vindt?

Naast het werk voor LoKa heb ik nog een kleine moestuin. Daarnaast sport ik graag (hardlopen en skeeleren). En sommigen van jullie zullen mij ook kennen als DJ Qrankjoris. Muziek draaien doe ik ook met veel plezier!


23 januari – Vers brood in het assortiment

Hebben jullie het al gezien? We breiden ons assortiment verder uit! Vanaf deze week kan ieder lid via LoKa heerlijk vers brood bestellen van Bakkerij de Ochtendstond.
Naast veel keuze in brood kun je ook heerlijke bollen en zelfs een appeltaartje bestellen.
We zijn blij met deze nieuwe leverancier en stellen de eigenaren binnenkort aan jullie voor!


16 januari – Eerste betaling met Florijn

Afgelopen zaterdag hadden we een primeur: Sanne de Vries betaalde als eerste haar boodschappen bij LoKa met de Florijn!

Florijn, zeg je? Ja, de volgende stap in het bouwen van een lokale economie is een eigen munteenheid die we gaan gebruiken in de regio Stedendriehoek. Niet alleen bij LoKa, want meerdere bedrijven in onze regio nemen inmiddels al deel. Het idee is dat het geld binnen de regio blijft en daarin groeit naar een stabiel en betrouwbaar betaalmiddel. Op dit moment voldoet de Florijn het best en daarom hebben we hiervoor gekozen. De florijn wordt ook landelijk uitgerold. Wanneer het briefgeld daadwerkelijk beschikbaar is, gaan we dit ook binnen LoKa gebruiken. Uiteraard blijft de euro ook gewoon welkom! De koers binnen LoKa is gewoon 1:1

Daarbij: het inkopen van Florijnen is voor een particulier gunstig: daarmee krijg je 5% korting. Dus… bijvoorbeeld 10 Florijn kost € 9,50. Een rekening openen is gratis en eenvoudig. Kijk hiervoor op betalenmetflorijn.nl. Op deze site staat ook informatie over hoe je betalingen doet, bedrijven zoekt etc.

We zijn zelf enthousiast over dit nieuwe betaalmiddel en nemen jullie de komende tijd graag mee in deze ontwikkelingen. Spreek ons op zaterdagen gewoon aan voor meer informatie!

Sanne betaalt bij LoKa met de Florijn

12 januari – Voorstelronde (3)

Vandaag is het woord aan Marieke. Marieke is één van de mede-oprichters van LoKa en super actief bij de vereniging.

Hoi! Ik ben Marieke. Je ziet mij meestal ergens rondom de uitgifte bij LoKa. Ik ben ook het gezicht achter inmiddels aardig wat mails en achter de schermen regel ik de praktische zaken.

Waar we met een paar mensen begonnen met een idee en een visie, hebben we inmiddels vleugels gekregen door zoveel gedeeld enthousiasme. De tijd, moeite en de liefde die ieder van ons investeert is hartverwarmend. Het is magisch om dit zo te ervaren!

LoKa is voor mij dichtbij, verbonden met elkaar, een lokale economie bouwen, gezond en verantwoord. Een nieuwe weg vinden voor samenwerking gebaseerd op vertrouwen en elkaar kennen. De bereidheid elkaar te helpen en samen de handen uit de mouwen te steken. En dat gebeurt dus allemaal letterlijk bij LoKa!

Zo veel leuker (en ook echt veel lekkerder!!!) als je weet wie, wat, waar doet. Door LoKa hebben we de grote ketens steeds wat minder nodig. Er is zoveel goeds dichtbij beschikbaar. Ik word echt heel blij van zoveel toegevoegde waarde in de producten. Uitgedrukt in kwaliteit, smaak en goede prijs; maar vooral in verbinding en positiviteit!

Wat verzet jij bergen werk, Marieke! Jouw ideeën en enthousiasme zijn van grote waarde voor LoKa!
Doe jij al mee?! We zijn iedere zaterdag aanwezig in Wenum Wiesel.


9 januari – Voorstelronde (2)

Er is zoveel gebeurd bij LoKa dat we even de voorstelronde moesten uitstellen. Maar vandaag is het dan zover! Marten Havekes is één van de initiatiefnemers van LoKa en heeft zelf een mooi stukje geschreven.

Ik ben Marten. De meesten binnen LoKa kennen mijn gezicht waarschijnlijk van de keren dat ik achter de laptop stond bij de uitgifte.
Vanaf het eerste begin heb ik meegedacht over hoe we LoKa in de wereld zouden zetten. Ik heb het geluk dat de naam LoKa is gekozen, deze popte namelijk bij mij op tijdens een rondje hardlopen en ik vond dit meteen een leuke en eigenwijze naam voor ons initiatief

LoKa staat voor mij voor het weer terug naar de basis brengen van hoe we met elkaar omgaan. Dat mag socialer en ik vind het mooi om te zien hoe we nu een eerlijke en oprechte groep zijn die elkaar echt helpen en wat gunnen zonder dat hier iets economisch vanaf hangt. Ik heb erg genoten van het opzetten van LoKa, maar ben ook heel benieuwd hoe het verder gaat groeien! Dat we nu wekelijks zo bijeenkomen en lekker bij het kampvuur zitten geeft ook figuurlijk een warm gevoel

Binnen het team heb ik me samen met Joris en Ilja gestort op het opzetten van de webshop en het achter de schermen stroomlijnen van het bestelproces. Super leuk om dat samen met hen te doen en ook om jullie reacties hierover te horen, daar doen we het voor.

Ik woon in Apeldoorn samen met Franka en hebben samen 3 kinderen: Pako, Felien en Sis. En we hebben een eigenwijze kat Buddy. Ik vind tuinieren erg leuk, dus als ik weer stekjes over heb, komen deze vanzelf weer voorbij

Marten, bedankt voor al je tijd, ideeën en energie. Heel blij met jou!


3 januari – Radio-interview


Naar aanleiding van het artikel in het Nieuwsblad Stedendriehoek werd LoKa uitgenodigd voor een interview bij RTV Apeldoorn 

Jeffrey en Manon konden in de studio uitgebreid over onze vereniging vertellen en dat deden ze vol enthousiasme!

Uiteraard willen we dit interview graag met jullie delen. Dus heb je dit afgelopen maandag gemist? Of wil je het interview nog eens terugluisteren? Het is hieronder te beluisteren:


2 januari – Nieuwjaarswensen en LoKa in de media

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig, gezond en liefdevol 2023 toe! Ontzettend dankbaar zijn we voor alles wat we inmiddels hebben bereikt met zoveel mooie mensen. We zijn benieuwd naar wat 2023 voor LoKa in petto heeft!

Wij kijken in deze periode terug naar de afgelopen maanden, en wat zijn er toch ontzettend veel mooie stappen gezet bij LoKa. Op oudjaarsdag hadden we de laatste uitgifte van 2022. Jong en oud draagt een steentje bij, geweldig om te zien

Als mooie afsluiter van 2022 stonden we afgelopen week in het Nieuwsblad Stedendriehoek met een mooi artikel over LoKa. Heb je deze gemist? Lees het artikel dan via onderstaande link wk 52 2022 Editie Apeldoorn by Uitgeverij Stedendriehoek – Issuu (pagina 12-13) of zie onderstaande afbeelding

En dan als kers op de taart komen we vandaag live op de radio van RTV Apeldoorn (spannend!). Om 14:15 zullen Jeffrey en Manon alles vertellen over onze vereniging. Luister jij mee? https://rtv-apeldoorn.nl/radio/luister-live


29 december 2022 – De laatste ronde

Zaterdag aanstaande is de laatste uitgifte van verse producten van het jaar 2022. En wat was het een prachtig jaar voor de start van LoKa!

Afgelopen zaterdag ontvingen alle leden een prachtig houten plankje, welke mede mogelijk is gemaakt door Buitenplaats de Poel; dagbesteding voor volwassenen.

Passend bij LoKa: lokaal, met veel liefde en handgemaakt, en het verbinden van lokale initiatieven waarin er zorg en aandacht is voor elkaar.

ONTZETTEND BEDANKT!

Zaterdag aanstaande is de laatste uitgifte van verse producten van het jaar 2022. En wat was het een prachtig jaar voor de start van LoKa!

Afgelopen zaterdag ontvingen alle leden een prachtig houten plankje, welke mede mogelijk is gemaakt door Buitenplaats de Poel; dagbesteding voor volwassenen.

Passend bij LoKa: lokaal, met veel liefde en handgemaakt, en het verbinden van lokale initiatieven waarin er zorg en aandacht is voor elkaar.

ONTZETTEND BEDANKT!

Zaterdag de 31e maken we er wederom een feestje van. Samen gaan we dit jaar nog één keer genieten van de lokale produkten, mooie gesprekken, nieuwe mensen leren kennen en van heel veel extraatjes deze dag:

✔️ Oliebollen
✔️ Warme chocolademelk
✔️ Glühwijn
✔️ Muziek
✔️ Gezellig vuurtje

Iedereen is van harte welkom. Ook als je nog heel veel over hebt van kerst en geen bestelling hebt geplaatst 😉


24 december 2022 – Kerstuitgifte

Vandaag heeft ’team LoKa’ zich nergens mee bemoeid en alles is vandaag gedragen door leden. Ondanks de grote drukte, want we hadden een recordaantal bestellingen. Volgens ons mag het zo in de nieuwe wereld: mensen komen spontaan voor openingstijd om te helpen opbouwen. Anderen hebben geen bestelling gedaan maar komen voor de gezelligheid. Mensen delen kerstkaarten uit aan elkaar ❤️

HET STROOMT, LIEVE MENSEN!

Laten we dit met elkaar uitbouwen en een nieuwe lokale economie creëren. Voor nu wensen wij iedereen liefdevolle en fijne kerstdagen toe 🎄


16 december 2022 – Voorstelronde (1)

Zoals beloofd gaan we jullie de komende tijd kennis laten maken met de mensen die LoKa mogelijk maken. Naast de oprichters van LoKa hebben we heel veel actieve leden en zonder leden zijn we nergens.
Daarom beginnen we vandaag met Manon Oeben. Manon is vanaf het begin ontzettend actief en betrokken bij LoKa. Zij heeft dit prachtig op schrift kunnen zetten:

Mijn LoKa dag

Vanmorgen om 8 uur werd ik wakker. Met een jubelstemming. Zaterdag LoKadag.
Een BH✅ 2 hemden✅ een trui✅
Ik eet een broodje en om kwart voor 10 bij -3 maak ik me klaar om op mijn fiets naar het Vinkenest te gaan. Een fleecejack, winterjas, handschoenen, sjaal, muts✅.
Heerlijk verstopt in mijn warme kleding fiets ik door de ijzige kou.

Terwijl ik op mijn fiets zit, bedenk ik me waarom ik er zo naar uitkijk om weer aan de slag te gaan.
En ik kom uit op het verschil tussen moeten/mogen. Naar LoKa gaan is geen moeten, het is mogen.

Op het Vinkenest aangekomen, zet ik de banken voor rondom de vuurkorf klaar, en hoor ik de brommer van Armand aan komen. Bepakt en bezakt met brandhout, een kan koffie, twee kannen thee en een rugzak vol lege flessen.

Al snel zijn alle mensen die eten opgehaald hebben op het Vinkenest en helpt iedereen mee om de grote hoeveelheid goederen uit te pakken en te stallen.
Vandaag werken Sanne, Marten, Armand en ik achter de uitgifte. Ik merk dat we steeds meer op elkaar ingespeeld raken. We weten waar alles moet staan. Dit staat zo handiger, dat werkt op deze manier beter.
Iedereen kent zijn taak en pakt op wat er moet gebeuren. Het lijkt een beetje op een loco-motief in plaats van LoKa.

Jeffrey legt een stapel kaarten neer. Een lid heeft voor elk lid een pakje zelfgemaakte ansichtkaart gemaakt, wat een leuk en attent en bijzonder initiatief.
Maarten komt aan met een doos plantenstekjes –> gratis meenemen.

Stipt om elf uur staan de eerste mensen klaar om hun bestelling op te halen. De eerste klanten zijn gelijk nieuwe leden. Zij waren afgelopen donderdag een beetje per ongeluk bij het verbindingsfeest en vandaag gelijk bij LoKa om lid te worden. Betere start kan bijna niet. Al snel staat de bekende rij alweer voor ons uitgifteloket.
Het geeft niet, geen stress het mag.

Mensen staan geduldig in de rij en genieten van hun koffie/thee en hun stukje cake en staan geduldig met elkaar te kletsen.
Als ik even tijd heb om op te kijken, zie ik allemaal mensen rondom de vuurkorf staan, weer kletsend met elkaar, het lijkt wel een feestje. En weer overvalt me. Ik mag hierbij zijn. Het is geen moeten, het is mogen.
Een lid verontschuldigt zich zelfs, “Sorry hoor ik ga gelijk door, ik heb een andere afspraak, ik kan helaas vandaag niet blijven.” Het is een mogen en geen moeten.

Ik ben Manon en MAG vrijwilliger zijn bij LoKa

Mijn spreuk: Don’t follow the movement, be the movement

Groetjes Manon

Manon (links) met Sanne
Manon (links) met Sanne

Lieve Manon, je bent een prachtig mens en we zijn zo blij met je enthousiasme, input en grenzeloze energie!


13 december 2022 – Prachtige initiatieven van onze leden

Wat een heerlijke zaterdag was het weer. Meerdere leden waren alweer vroeg op pad om bij de boeren alle producten op te halen! Zo blij met iedereen die ons hierbij helpt. Boodschappen uitgestald, vuurtje aan, koffie en thee klaar, kerstboom opgetuigd en het wekelijkse feestje kan weer beginnen

Het was een zaterdag vol verrassingen:

  • Eén van onze leden heeft prachtige zelfgemaakte ansichtkaarten gemaakt. Ieder lid krijgt deze prachtige kaarten mee bij het ophalen van de bestelling! Was je er afgelopen zaterdag niet? Dan krijg je ze uiteraard aanstaande zaterdag mee. Ineke, ontzettend bedankt!
  • Daarnaast kwam Marten aan met een doos vol met plantenstekjes. Ook zo’n leuk initiatief, super bedankt, Marten!

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een kerstcadeautje voor alle leden. Daarover later meer nieuws.

Tenslotte vinden we het fijn te horen dat de webwinkel goed werkt en dat jullie enthousiast zijn hierover! Vergeet je niet je bestelling te plaatsen voor dinsdagavond? Dan zien we elkaar weer zaterdag in het prachtige Wenum Wiesel!


06 december 2022 – De webwinkel is online!

Het is zover! Ilja, Joris en Marten zijn achter de schermen ontzettend druk geweest om de webwinkel gereed te maken, toppers zijn het! Het onderstaande filmpje geeft een korte impressie van onze te gek gave webwinkel.

Inmiddels zijn alle producten (🍏🥦🥕🥩🧀🥚🍅🍖) toegevoegd aan de webwinkel, is het online bestelproces ingericht en is voor ieder lid een account aangemaakt. De Excel-formulieren zijn hiermee komen te vervallen.

We gaan uit van een soepele overgang, bij eventuele problemen mail ons! Info@loka55.nl


27 november 2022 – Het loopt in ’t honderd!

Gisteren was het feest!
LoKa verwelkomde namelijk haar 100ste lid 🙏😍😁

Zoals bijna elke zaterdag was het gisteren ook weer een stralende dag bij het ophaalpunt 😎
Onder het genot van een bakkie koffie, thee, pepernoten en een muziekje werden alle wekelijkse boodschappen weer opgehaald door onze leden. Even bij het vuurtje samen bijpraten en met je verse producten weer naar huis, alleen dat is al een feestje 🥰

Tegen 12.30 uur schreef het 100ste (!) lid zich in en schoot de confetti de lucht in 🎉
Alle producenten hadden een kleine verrassing voor ons honderdste lid en onze voorzitter Jeffrey mocht deze overhandigen!
Apetrots zijn we. In zo’n korte tijd al 100 leden, een prachtige groep met mensen die zich met elkaar inzetten voor verbinding en gezonde, lokale voeding.


21 november 2022 – Voorstelronde van LoKa

De komende weken gaan we ons team voorstellen via Social Media! Onze vereniging wordt natuurlijk mogelijk gemaakt door al onze leden waarvan gelukkig veel leden ook heel actief zijn

Maar wie werken er achter de schermen om alles goed te laten verlopen🧐? Wie maakt de planning🗓? Wie onderhoudt het contact met de producenten en de boeren👩‍🌾? Wie houdt de financiële zaken op orde 💰? Van wie ontvang je de bestellijst ? Wie haalt nou de producten op zaterdag bij de boer op 🚙en wie maakt/onderhoudt onze website 💻?
Binnenkort weet je het allemaal!

Allereerst willen wij Vinkenest Hoveniers voorstellen. Zonder eigenaar Henk hadden wij niet zo’n ongelooflijk gave uitgiftelocatie gehad in Wenum Wiesel!

Vinkenest Hoveniers is gespecialiseerd in tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. De klantenkring bestaat uit zowel particulieren als bedrijven uit de omgeving van Apeldoorn. Enkele voorbeelden van andere diensten waarvoor je bij Vinkenest Hoveniers terecht kunt zijn grond- en graafwerkzaamheden, het plaatsen van een schutting of tuinhuis, het aanleggen van sierbestrating of een gazon, het maken van een carport of pergola en boomverzorging. Ook kun je Vinkenest Hoveniers inschakelen voor het onderhoud van je tuin, als je hier zelf geen tijd voor heeft of simpelweg geen zin in hebt.

Elke zaterdag is LoKa van harte welkom op zijn terrein in het prachtig en bosrijke gebied van Wenum Wiesel.Henk, hartelijk dank voor je gastvrijheid, wij en onze leden waarderen dit enorm! ❤️


16 november 2022 – Hoe gaat alles in zijn werk?


Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent hoe LoKa nou precies werkt en hoe zo’n ophaalpunt er dan eruit ziet op de zaterdag. Het werkt super makkelijk

☕ Je komt gezellig en geheel vrijblijvend een bakkie koffie of thee drinken op zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur aan de Wieselse Kampweg 41 te Wenum Wiesel

✏️ Als je net zo enthousiast bent als wij, schrijf je je direct in en betaal je €20 (voor 1 jaar)

📋 Vervolgens vul je de bestellijst in met alle producten die jij graag de week erop wilt ophalen. Let op: je bent niet verplicht om elke week te bestellen, gewoon wat jou het beste uitkomt!

⌛ Je telt de dagen en uren af tot volgende week

🛒 Je laat ons al je boodschappen verzamelen bij de lokale producenten welke heel blij zijn met jou bestelling

🥳 Je komt de week erop wederom gezellig een bakkie koffie doen, maakt gezellig een praatje met iedereen (of niet, wat jij wilt) pikt je producten op bij 1 van onze vrijwilligers en gaat lekker weer naar huis met een tas vol gezonde, lokale producten

⚠️ Vergeet niet om bij het ophalen direct weer te bestellen voor de week erop

Voor een kleine impressie zie het filmpje 🎥


06 november 2022 – Eén van onze leden aan het woord

Afgelopen zaterdag stonden we met ruim 40 bestellingen klaar voor onze leden. Wat een feestje was het weer. Niet alleen worden de bestellingen opgehaald; iedereen heeft de tijd om even gezellig een praatje te maken en de lekkernijen te proeven, super!

In de avond ontvingen we een prachtig berichtje van Janny, één van onze leden.

“Ik ben helemaal happy thuisgekomen na bezoek/afhalen aan Loka. De weg erheen alleen al is prachtig, net zoals de locatie zelf: groen, ruim, rustig. Heerlijk. Je wordt gastvrij ontvangen met voor wie wil koffie/thee en iets lekkers wat van een van de boeren komt. Vandaag worst en kaas. De mooie lolale produkten die je besteld hebt, worden door hardwerkende vrijwilligers, verzameld en uitgegeven, een aardige puzzel is dat nog. Ophalen en weer weg is prima, maar je kunt ook vragen stellen, elkaar leren kennen, ideeën of recepten uitwisselen, wat maar ter tafel komt. Een echt verenigingsgevoel. Dank Lokateam!”


04 november 2022 – Uitbreiding assortiment

We breiden ons assortiment weer uit! Vanaf heden ook te bestellen bij LoKa, heerlijke kaas van Voorstenaer kaas – Melkveebedrijf Welgelegen.

De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.

Omdat ons melkveebedrijf aan verschillende vereisten voldoet, zoals een ligplek voor iedere koe, en voldoende koeborstels, draagt onze melk het keurmerk ‘planet proof’ van Friesland Campina. Hiernaast zijn we nog lid van IJsselvallei boert en eet bewust. Deze organisatie probeert de verbinding tussen boer en burger te versterken. Daar werken wij graag aan mee!


03 november 2022 – LoKa in De Andere Krant!

Trots en verrast, dat waren we afgelopen weekend toen een mooi stukje over onze vereniging verscheen in De Andere Krant
Zo tof dat er zo veel positieve reacties zijn vanuit alle windstreken! @De Andere Krant: bedankt voor deze mooie bijdrage! 🥰


22 oktober 2022 – Wat een opkomst!

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de eerste zaterdag waarop iedereen zich kon aanmelden als lid van onze vereniging, nou dat hebben we geweten 😅

Onder het genot van zelfgemaakte bananencake en brownies hebben we iedereen persoonlijk te woord gestaan. In 2 weken tijd zitten we al bijna op 50 leden! G-E-W-E-L-D-I-G!

Loka koopt gezonde producten rechtstreeks bij de producent, zo heeft iedereen een eerlijke prijs en verbinden we de mensen met elkaar. En ons productaanbod blijft zich uitbreiden. Zo hebben we binnenkort ook producten van molen ‘de Ooievaar’ uit Terwolde 😋 . Dan zijn er ook heerlijk cakemixen, broodmixen en meelsoorten te bestellen bij ons!

Zien we je zaterdag? 🥰


15 oktober 2022 – Het is zover!

Na veel voorbereidingen, proefdraaien en puntjes op de i gezet te hebben is het eindelijk zover! Onze vereniging zet de deuren open voor iedereen en we staan te popelen om jullie te mogen ontvangen op onze toffe ophaal locatie aan de Wieselse Kampweg 41 in Wenum Wiesel!

We werken inmiddels met 8 lokale producenten en we hebben hierdoor een gevarieerd aanbod van vlees, groenten, fruit, eieren, zuivelproducten, jam, honing, aardappelen etc.
We breiden elke week weer uit 🤩

Hoe werkt het?
Er wordt momenteel nog hard gewerkt om via onze website www.loka055.nl bestellingen te kunnen plaatsen.
Tot dit zover is kun je elke zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur op de afhaallocatie in Wenum Wiesel persoonlijk een bestelling plaatsen. Als je lid bent mag dit ook met een bestellijst via de mail. Afrekenen gebeurt contant ter plaatse bij het ophalen van je bestelling.

Om lid te worden van de vereniging betaal je € 20 per jaar (als je nu lid wordt is dat t/m 31-12-2023) Lid worden kun je dus elke zaterdag en de betaling voldoe je contant. Vervolgens kun je direct je bestelling plaatsen en deze de week erop ophalen.

Mocht je vragen hebben, laat het ons weten! info@loka055.nl
Wij hopen jullie komende zaterdag in grote getale te ontvangen, wij zijn er klaar voor!


08 oktober 2022 – Nieuwe leden

Na enkele weken proefdraaien zijn we zaterdag begonnen met het verwelkomen van nieuwe leden. Met koffie en thee, cake en ook met een mooie LoKa-vlag die wapperde in de zon.
Na inschrijving kon er ook meteen besteld worden voor volgende week. Waarbij we ook voor het eerst fruit van leverancier Hekkert Hoogstamfruit in het assortiment hebben.

De kop is eraf. We zijn nu echt begonnen. Tot volgende week allemaal!


02 oktober 2022 – Kennismaking leveranciers

Gisteren zijn we met het ‘LoKa team’ de producenten langsgegaan 🤩😊. Zo kon iedereen persoonlijk kennis maken met de boeren. Overal werd uitgebreid de tijd genomen voor LoKa 🙏❤️ Zo kregen we een rondleiding bij Dijk 43 en weten we inmiddels alles over het maken van jam 🤤😋 . Wat een ontzettende leuke en geslaagde dag was het. Het aftellen gaat beginnen, we houden jullie op de hoogte!


25 september 2022 – Proefdraaien

Gisteren was het zover 🤩🙏 De eerste bestellingen waren afgelopen week geplaatst en konden zaterdag worden opgehaald op ons afhaalpunt in Wenum Wiesel 💪
We werden van harte welkom geheten door onze buurtjes Pluktuin Apeldoorn ,een prachtig boeket bloemen stond klaar voor LoKa055, wordt zeer gewaardeerd, dank! Trots zijn we op deze mijlpaal en alles verliep volgens plan. Komende week gaan we nogmaals proefdraaien en dan hopen we zo snel mogelijk officieel van start te gaan 🎉 Wij kunnen niet meer wachten ❤️


18 september 2022 – Op de afhaallocatie

Gisteren hebben we op de afhaallocatie in Wenum Wiesel samen de puntjes op de i gezet. 🤗🤩 Onder het genot van vers gebakken appeltaart hebben we de laatste details besproken en komende 2 weken gaan we proefdraaien 🎉🙏 Zodra we definitief van start gaan horen jullie uiteraard van ons 🥰