Leveranciers

’t Smallert

Omringd door de Veluwse bossen van Kroondomein ’t Loo vind je in Vaassen kwekerij t Hol. Dit is de productiekwekerij van ‘t Smallert. De kweekvijvers worden hier gevoed met schoon, helder en koud sprengenwater dat een kilometer verderop ontspringt. Samen met ons zelf samengestelde circulaire forelvoer, dierenwelzijn en de uiterste zorg van onze viskwekers staat dit garant voor een product van uitmuntende kwaliteit. Het resultaat is een circulaire gekweekte forel die er perfect uitziet en nog beter smaakt!

Van kweek tot verwerking; we hebben het in eigen hand.
Dit gebeurt door ons ervaren team van vaste visverwerkers. Het schoonmaken en fileren van de forel gebeurt met de hand. Bij ons staan duurzaamheid, kwaliteit en rendement voorop! Door de jaren heen is onze techniek steeds verder verfijnd. Hierdoor wordt de forel snel en efficiënt verwerkt en dit staat garant voor uitmuntende kwaliteit. Naast verse vis leveren wij ook gerookte vis. In onze hout gestookte rookkast wordt deze op traditionele en ambachtelijke wijze gerookt.

Bij ’t Smallert staat kwaliteit en drie generaties ervaring garant voor een heerlijke (gerookte) forel!

Meer informatie: https://www.smallert.nl/

Molen de Hoop

Molen De Hoop in Klarenbeek, de molen bestaat sinds 1905 en sinds de oprichting is deze in het bezit van de Familie Pijnappel.
George Pijnappel is sinds 1992 eigenaar van de molen, samen met zijn vrouw Gerdien zijn ze eind 1996 begonnen met de huidige winkel, deze is in de loop der jaren uitgebreid tot wat het nu is.

Het meel wordt grotendeels gemalen bij Molen “De Vier Winden” in Vragender, dit bedrijf is ook eigendom van George Pijnappel, hier maalt hij samen met zijn team het meel op ambachtelijke wijze met de kennis van vroeger en de eisen van de huidige tijd. Het mengen van brood en banketmixen gebeurt in Klarenbeek, het verpakken van de verschillende producten wordt ook hier gedaan. Meel gemalen op een ambachtelijke wijze en met liefde voor het vak.

Meer informatie: https://shop.dehoopklarenbeek.nl

Mary’s Magic

“Heey daar! Ik wil je graag iets laten proeven…

Ik heb een grote passie voor gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Puur en lekker eten past hier perfect bij. Daarom ben ik recent begonnen aan Mary’s Magic, waarin ik deze ingrediënten combineer.
Ik wil mensen laten zien hoe héérlijk het is om gezond te eten; om mindful om te gaan met waar je je mee voedt. Ik wil bijdragen aan meer bewustzijn voor mogelijkheden van onbewerkt, gezond en (h)eerlijk eten door snacks te maken die puur genieten zijn.
Mary’s Magic chocolate bars/bonbons zijn gemaakt met alleen pure producten: dadels, noten, kokosolie, rauwe cacao (met oog voor mens en natuur) en etherische oliën. Een luxeproduct, zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Glutenvrij, lactosevrij, raw en met de hand gemaakt. Met heel veel liefde!

Ik hoop dat je puur geniet! Veel liefs, Marije

Meer informatie: https://marysmagic.nl

Oliepers Kleine Muyl

Oliepers Kleine Muyl is gevestigd in boerderij de Blankemate te Nijbroek. Op kleine schaal wordt hier olie uit walnoten en hazelnoten geperst.

De walnoten komen van eigen erf en van particulieren in de regio. Mensen kunnen hun gepelde noten aanleveren en krijgen daarvoor de helft van de olie terug. De andere helft wordt door de Kleine Muyl verkocht om de exploitatie te dekken.
De hazelnoten komen van een biologische hazelnootteler in de achterhoek. De noten worden ongeroosterd en “koud” geperst, wat de meest pure olie geeft. Ook andere producten zoals pasta en gries van walnoten en hazelnoten worden verkocht door de Kleine Muyl.

Meer informatie: www.kleinemuyl.nl

Van het Boerenland

Wij zijn Paul en Mariska, we komen beide uit Apeldoorn en wonen sinds een aantal jaar met onze 3 kinderen in Emst. Paul had altijd al verschillende agrarische hobby’s en Mariska heeft een grote moestuin.

Toen Paul 4 jaar geleden hielp met het rooien van de aardappels uit de moestuin  vond hij dit wel veel werk en doordat we een ziekte in de aardappels hadden was een gedeelte van de oogst ook nog eens mislukt. Dit triggerde Paul zijn ondernemersgeest en hij begon uit te zoeken hoe we zelf kleinschalig, maar machinaal, aardappels konden verbouwen. Voorwaarde hiervoor was dan wel dat we geen gebruik zouden maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Via marktplaats werden een poot- en rooimachine voor achter de trekker aangeschaft en in april 2020 gingen de eerste biologische pootaardappels de grond in. Dat jaar verbouwden we 500m2 aardappels en in oktober hadden we de gehele opbrengst al uitverkocht. Het jaar daarop verbouwden we het dubbele aantal aardappels en zo blijven we groeien.

Het blijft een leuke uitdaging om onbespoten aardappels te verbouwen; naast ziektes en plagen waar we mee om moeten gaan hebben we te maken met onkruiddruk en is het goed houden van de aardappels zodat ze niet uit lopen een uitdaging. We hopen steeds meer en steeds langer, mensen te kunnen voorzien van lekkere, onbespoten aardappels!

Meer informatie: Van het Boerenland

Bakkerij de Ochtendstond

Onze bakkerij bestaat al sinds 1931. Nog steeds bakken wij in de oorspronkelijke bakkerij achter de winkel. En nog steeds bakken wij op de traditionele manier. Dat betekent dus dat onze bakkers al om 2 uur ’s nachts beginnen met het bakken van vers brood en broodjes, een ruim assortiment koeken en cake, heerlijke appeltaartjes en nog veel meer. Wij staan bekend om onze meergranenbroden en om onze zelfgemaakte ontbijtkoek. Ook onze echte Twentsche krentenwegge staat hoog aangeschreven.

Drijvende krachten achter Bakkerij De Ochtendstond zijn Alfred Fietje en Krista de Boer. Alfred nam de bakkerij in 1988 over en gaf de bakkerij zijn huidige naam. Vanaf 2014 kwam Krista er als mede-eigenaar bij. Alfred is bakker in hart en nieren en zorgt ervoor dat alles in de bakkerij op rolletjes loopt. Krista ontfermt zich vooral over de winkel.

Meer informatie: Bakkerij de Ochtendstond

Melkveebedrijf Welgelegen

De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.

De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.

Omdat ons melkveebedrijf aan verschillende vereisten voldoet, zoals een ligplek voor iedere koe, en voldoende koeborstels, draagt onze melk het keurmerk ‘planet proof’ van Friesland Campina. Hiernaast zijn we nog lid van IJsselvallei boert en eet bewust. Deze organisatie probeert de verbinding tussen boer en burger te versterken. Daar werken wij graag aan mee!

Meer informatie: Voorstenaer kaas – Melkveebedrijf Welgelegen.

Molen de Ooievaar

In ons prachtige dorpje Terwolde gelegen langs de IJssel tussen Deventer en Apeldoorn staat de 3e molen in de geschiedenis te pronken op zijn voetstuk. In 2015 brandde Molen de Ooievaar voor de 3e keer af; een tragedie voor het dorp.
Eind 2018 draaien de wieken weer van Molen de Ooievaar en is er een gezellig molenwinkeltje die elke zaterdag geopend is. Ook kunnen er rondleidingen verzorgd worden door de molenaar.

Naast diverse meelsoorten zijn er ook kant-en-klare brood- en cakemixen verkrijgbaar.

Meer informatie: Molen de Ooievaar

Hekkert Hoogstamfruit

Aan de overkant van de IJssel bij de jachthaven van Deventer ligt het biologisch gecertificeerde bedrijf van Wim Hekkert. Hij boert hier al heel wat jaren. De varkens en koeien zijn inmiddels de deur uit. Paarden, hoogstamfruitbomen en natuurrijke akkers zijn gebleven. Langs de dijk heeft Wim een enorme fruitboomgaard met veel verschillende oude en nieuwe soorten hoogstam-appels, -peren en pruimen. De fruitbomen worden niet bespoten, zelfs niet met toegestane gewasbeschermende middelen. De fruitbomen vormen ook een cultuur-historisch landschap.

Meer informatie: Hekkert Hoogstamfruit

Boerderij Goudbeek

Midden op de Veluwe tussen Epe en Oene vindt u onze boerderij. Boerderij Goudbeek is al generaties lang een kleine boerderij met weidegang koeien. Wilt u graag bewust zuivel consumeren die rechtstreeks afkomstig is van een diervriendelijke boerderij en eerlijk geprijsd is? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!.

Meer informatie: De Goudbeek

Vleesch van Plante

Vleesch van Plante (Klarenbeek) levert vlees van eigen vleesvee koeien. Onze koeien lopen zo lang mogelijk volledig buiten, samen met hun kalfjes. Ze hebben veel ruimte, altijd schaduw en vers water.
Onze boerderij boert met een gesloten kringloop, wat inhoud dat al het voer van eigen land komt. Onbespoten en alleen natuurlijk bemest.
Slagerij Ter Weele slacht, beent uit en verpakt al het vlees. Zonder toevoegingen of e-nummers, het vlees krijgt zelfs ruim de tijd om te rijpen. En dat proef je. Ambachtelijk, diervriendelijk en (h)eerlijk lokaal vlees.

Meer informatie: vleeschvanplante.nl

Boerderij De Kolke

Voorst ligt tussen de Veluwe en de ijssel. Een prachtig afwisselend gebied, met bos, weilanden, akkerland, en de Voorster beek die door de landerijen slingert. In dit gebied net buiten het dorp Voorst ligt boerderij de Kolke, een van de zes boerderijen van landgoed Beekzicht.
Het teelt plan bestaat uit suikerbieten, granen, aardappelen en cranberry’s.
De boerderij is als akkerbouwbedrijf te klein. Er is uiteindelijk voor verbreding gekozen. De deel van de boerderij is voor een groot deel ingericht als winkel met veel streekproducten.
Veel eigen geteelde producten worden verwerkt en in de winkel, als erkend Veluws streekproduct, aangeboden. Een goede aanvulling aan het assortiment was om te beginnen met de cranberryteelt .
De geoogste bessen worden verwerkt tot jam, compote, gelei, chutney, dessertsaus, appel/cranberry en puur sap.
De Kolke word ook door veel campers bezocht, een deel van het erf is hier voor vrij gehouden.

Meer informatie: www.dekolkevoorst.nl

Pluimveehouderij Verbeek

Diervriendelijke ronde stal volgens het 3 sterren beter leven keurmerk. Het ei uit de Ronde Stal is in feite een scharrelei, maar de eieren uit de Ronde Stal krijgen binnen de beter leven classificatie van de Dierenbescherming drie sterren, het maximaal aantal sterren. Dat betekent dat de Dierenbescherming het dierenwelzijn van de kippen uit de Ronde Stal gelijk acht aan dat van kippen uit de biologische leghennensector. Bovendien is het ei uit de Ronde Stal momenteel het enige ei met een milieukeur.

Meer informatie: pluimveehouderijverbeekvaassen.nl

Dijk43

Eerlijk vlees. Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!

Meer informatie: dijk43.nl

Zwamboon

Zwamboon is een plantaardige, biologisch en allergeenvrije vleesopvolger. Het bestaat uit peulvruchten en zilvervliesrijst die zijn gefermenteerd tot een stevig product met een “bite” dat romig en nootachtig smaakt. Een eiwitrijk product met alle essentiële aminozuren.

Meer informatie: zwamboon.nl