Leveranciers

Wholy Bones

We maken bottenbouillon, makkelijk, heerlijk en voedzaam. Zodat jij makkelijk iets lekkers kookt en meteen goed voor je gezondheid zorgt.

Bottenbouillon, het vergeten verhaal.

Meer dan 100 jaar geleden was het de gewoonste zaak van de wereld een bottenbouillon te maken. Maar met de komst van het gemakkelijke bouillonblokje is het maken van een goede bottenbouillon in de vergetelheid geraakt. En dat is super jammer. Want een ouderwetse bottenbouillon is niet alleen erg lekker maar ook supergezond.

Bottenbouillon voor jou.

Wholy Bones maakt voor jou deze fantastische gezonde bouillons in 2 heerlijke smaken. De botten halen we bij de lokale boeren. Zo is de runderbouillon gemaakt van botten van gras gevoerde runderen van Vleesch van Plante uit Voorst en Boerderij Den Hoek uit Wilp. De kippenbotten komen van de biologische kippen van Kemperkip. Sinds januari 2024 brouwen we de bouillon lokaal bij de voormalige kaasmakerij Den Hoek in Wilp.

De link naar de website: www.wholybones.nl

Gravendael

Wij zijn Alette en Gerard van Dalen (doktersassistente en wijnboer). In 2013 hebben wij besloten om op het platteland te gaan wonen en een wijngaard te beginnen. We genieten met volle teugen, hebben geloof in de toekomst waarin we onze dromen proberen te verwezenlijken.

Op ons wijngoed groeien inmiddels zo’n 5500 wijnranken. Wij gebruiken zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen in onze wijngaard. Er staan vijf verschillende rassen: Johanniter, Riesel, Regent, Cabernet Noir en de Souvignier Gris. Van deze druiven maken wij een droge witte wijn, een prachtige rosé, heerlijke rode wijn en een milde bubbel wijn. .

Gravendael ligt op het platteland middenin de stedendriehoek, Zutphen-Apeldoorn-Deventer. Het grenst aan de pas gerenoveerde Empe Tondense Heide in het buurtschap Klein Amsterdam.

Meer informatie: https://gravendael.com/

De Weerd

Uit Nijbroek. Onze boerderij ligt tussen de Veluwe en de IJssel en daarom in de IJsselzoom. Vanaf 2002 zijn we begonnen met het houden van herten. De hinden waarmee we begonnen hebben we nog steeds, maar sinds een paar jaar voegen we daar jonge hinden van ons zelf aan toe!

Wij bieden een betaalbaar kwaliteitsproduct van natuurlijk (edel)hertenvlees wat rijk is aan vitaminen, omega 3 vetzuren, eiwitten, minder verzadigde vetten, minder calorieën en meer ijzer en zink.
Alleen jonge volwassen herten worden geslacht zodat het vlees altijd mals en van dezelfde kwaliteit is

Meer informatie: https://hertenboerderij.nl/

Kamphuis

Poelier Kamphuis is een versgroothandel in kipproducten. Door onze unieke werkwijze en jarenlange ervaring zijn wij de partner voor poeliers, slagers, horeca, en particulieren. Dagelijks vers en een superieure kwaliteit met oog voor uw persoonlijke wensen.

Onze verse kip is van kwaliteit verzekerd:

  • Onze kip is zonder toevoeging van water
  • Onze kip is geslacht d.m.v. een modern gasverdovingssysteem
  • Onze kip is droog gekoeld
  • Onze kip komt van Nederlandse vleeskuikenhouders
  • Onze kip is vrij van preventieve antibiotica

    Meer informatie: https://wildvandeveluwe.nl/

De Aardbeientuin

De Aardbeientuin is een familiebedrijf en heeft een teeltoppervlakte van 13000 vierkante meter. De aardbeien worden op milieubewuste wijze geteeld.

Meer informatie: https://www.aardbeientuin.nl/

De Overkant

Onze tuin is gevestigd in Twello, vlak langs de IJssel, op het ca 1,5 ha land waar al in 1979 is begonnen met de teelt van biologische groenten. De groenten worden biologisch geteeld onder SKAL keurmerk. Dat betekent zonder chemische bestrijdings- middelen of kunstmest en met veel aandacht voor het totale ecologische systeem. Door al meer dan 35 jaar op biologische wijze te telen, is op de tuinderij een goed ecologisch evenwicht ontstaan. Zo worden al meer dan 15 jaar de groenten geleverd aan een eigen klantenkring door middel van groentepakketten en zelfoogst. Tuinders Sander Bakkenist en Laurens van Zwol dragen zorg voor de gewassen in de tuin. Met meer dan 30 jaar gezamenlijke ervaring in het biologisch tuinieren op verschillende plekken dragen we zorg om van klein zaadje tot snijklare groente de teelt te verzorgen. De groenten die niet in de pakketten gaan bieden we graag aan via het Loka055 initiatief, zo gaat er niets verloren!

Meer informatie: www.tuinderijoverkant.nl

Bosbrand

Bosbrand is een Apeldoornse koffiebranderij, inmiddels gevestigd op het Zwitsal-terrein. 

De branderij werkt met veel Fairtrade en direct-trade koffies van plekken over de hele wereld. Bosbrand strekt zich er naar uit om de beste smaken uit de boon te halen: door niet te donker te branden blijven de prachtige smaaktonen van het oorkomst-land gespaard. Door arabica bonen te gebruiken is de koffie niet alleen van de beste kwaliteit, maar is deze ook vrij van afweerstoffen die de robusta-planten aanmaken om zich te weren tegen insecten. Dus ook nog eens gezonder!

Het streven van de branderij is om altijd met eerlijke koffie te werken, zodat de prijs niet door de boer wordt betaald.

Meer informatie: https://www.bosbrandkoffie.nl/

LIF

“Verse kruiden binnen handbereik zodat iedereen deze gemakkelijk kan gebruiken in de keuken. Dat willen wij mogelijk maken met LIF. Om te beginnen zijn wij Ard-Jan, Harm en Marnix. Zo’n 2,5 jaar geleden begon ons grote avontuur en startten wij LIF in Wenum-Wiesel. Gezonder leven, de natuur dichterbij brengen en mensen laten genieten van de smaak, geur en kleur van verse kruiden is waarom we zijn begonnen. Daarbij willen we mensen informeren en inspireren om meer verse kruiden te gebruiken.

Zelf staan we graag in de keuken en werken we veel met kruiden. Hierbij merkten we dat kruiden die uit de supermarkt komen eigenlijk helemaal niet lang meegaan en moeilijk te onderhouden waren. Zo begonnen we met het kweken van onze eigen kruiden en bedachten we ook een oplossing voor het onderhouden van de kruiden. Na een heleboel avondjes sparren en veel testen was het afgelopen jaar namelijk zover. We ontwikkelden een kruidentoren waar je maar een klein oppervlak voor nodig hebt om de kruiden te kunnen onderhouden. Daarnaast kan de toren gewoon binnen staan en geeft het zelf de goede hoeveelheid water aan de plantjes.

Onze passie voor verse kruiden is dus begonnen met onze liefde voor koken en lekker eten. Vooral goed en vers. Zonder goede kruiden wordt dat lekkere eten maken toch echt een ander verhaal. Gelukkig zijn onze verse kruiden nu op steeds meer plekken te vinden. Naast ons eigen verkooppunt in Wenum-Wiesel en onze webshop vind je ons nu ook bij LoKa055 met onze verse kruiden.
Benieuwd welke kruiden we op dit moment aanbieden? Neem dan zeker een kijkje!” www.lifkruiden.nl

’t Smallert

Omringd door de Veluwse bossen van Kroondomein ’t Loo vind je in Vaassen kwekerij t Hol. Dit is de productiekwekerij van ‘t Smallert. De kweekvijvers worden hier gevoed met schoon, helder en koud sprengenwater dat een kilometer verderop ontspringt. Samen met ons zelf samengestelde circulaire forelvoer, dierenwelzijn en de uiterste zorg van onze viskwekers staat dit garant voor een product van uitmuntende kwaliteit. Het resultaat is een circulaire gekweekte forel die er perfect uitziet en nog beter smaakt!

Van kweek tot verwerking; we hebben het in eigen hand. Dit gebeurt door ons ervaren team van vaste visverwerkers. Het schoonmaken en fileren van de forel gebeurt met de hand. Bij ons staan duurzaamheid, kwaliteit en rendement voorop! Door de jaren heen is onze techniek steeds verder verfijnd. Hierdoor wordt de forel snel en efficiënt verwerkt en dit staat garant voor uitmuntende kwaliteit. Naast verse vis leveren wij ook gerookte vis. In onze hout gestookte rookkast wordt deze op traditionele en ambachtelijke wijze gerookt.

Bij ’t Smallert staat kwaliteit en drie generaties ervaring garant voor een heerlijke (gerookte) forel!

Meer informatie: https://www.smallert.nl/

Molen de Hoop

Molen De Hoop in Klarenbeek, de molen bestaat sinds 1905 en sinds de oprichting is deze in het bezit van de Familie Pijnappel.
George Pijnappel is sinds 1992 eigenaar van de molen, samen met zijn vrouw Gerdien zijn ze eind 1996 begonnen met de huidige winkel, deze is in de loop der jaren uitgebreid tot wat het nu is.

Het meel wordt grotendeels gemalen bij Molen “De Vier Winden” in Vragender, dit bedrijf is ook eigendom van George Pijnappel, hier maalt hij samen met zijn team het meel op ambachtelijke wijze met de kennis van vroeger en de eisen van de huidige tijd. Het mengen van brood en banketmixen gebeurt in Klarenbeek, het verpakken van de verschillende producten wordt ook hier gedaan. Meel gemalen op een ambachtelijke wijze en met liefde voor het vak.

Meer informatie: https://shop.dehoopklarenbeek.nl

Mary’s Magic

“Heey daar! Ik wil je graag iets laten proeven…

Ik heb een grote passie voor gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Puur en lekker eten past hier perfect bij. Daarom ben ik recent begonnen aan Mary’s Magic, waarin ik deze ingrediënten combineer.
Ik wil mensen laten zien hoe héérlijk het is om gezond te eten; om mindful om te gaan met waar je je mee voedt. Ik wil bijdragen aan meer bewustzijn voor mogelijkheden van onbewerkt, gezond en (h)eerlijk eten door snacks te maken die puur genieten zijn.
Mary’s Magic chocolate bars/bonbons zijn gemaakt met alleen pure producten: dadels, noten, kokosolie, rauwe cacao (met oog voor mens en natuur) en etherische oliën. Een luxeproduct, zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Glutenvrij, lactosevrij, raw en met de hand gemaakt. Met heel veel liefde!

Ik hoop dat je puur geniet! Veel liefs, Marije

Meer informatie: https://marysmagic.nl

Oliepers Kleine Muyl

Oliepers Kleine Muyl is gevestigd in boerderij de Blankemate te Nijbroek. Op kleine schaal wordt hier olie uit walnoten en hazelnoten geperst.

De walnoten komen van eigen erf en van particulieren in de regio. Mensen kunnen hun gepelde noten aanleveren en krijgen daarvoor de helft van de olie terug. De andere helft wordt door de Kleine Muyl verkocht om de exploitatie te dekken.
De hazelnoten komen van een biologische hazelnootteler in de achterhoek. De noten worden ongeroosterd en “koud” geperst, wat de meest pure olie geeft. Ook andere producten zoals pasta en gries van walnoten en hazelnoten worden verkocht door de Kleine Muyl.

Meer informatie: www.kleinemuyl.nl

Van het Boerenland

Wij zijn Paul en Mariska, we komen beide uit Apeldoorn en wonen sinds een aantal jaar met onze 3 kinderen in Emst. Paul had altijd al verschillende agrarische hobby’s en Mariska heeft een grote moestuin.

Toen Paul 4 jaar geleden hielp met het rooien van de aardappels uit de moestuin  vond hij dit wel veel werk en doordat we een ziekte in de aardappels hadden was een gedeelte van de oogst ook nog eens mislukt. Dit triggerde Paul zijn ondernemersgeest en hij begon uit te zoeken hoe we zelf kleinschalig, maar machinaal, aardappels konden verbouwen. Voorwaarde hiervoor was dan wel dat we geen gebruik zouden maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Via marktplaats werden een poot- en rooimachine voor achter de trekker aangeschaft en in april 2020 gingen de eerste biologische pootaardappels de grond in. Dat jaar verbouwden we 500m2 aardappels en in oktober hadden we de gehele opbrengst al uitverkocht. Het jaar daarop verbouwden we het dubbele aantal aardappels en zo blijven we groeien.

Het blijft een leuke uitdaging om onbespoten aardappels te verbouwen; naast ziektes en plagen waar we mee om moeten gaan hebben we te maken met onkruiddruk en is het goed houden van de aardappels zodat ze niet uit lopen een uitdaging. We hopen steeds meer en steeds langer, mensen te kunnen voorzien van lekkere, onbespoten aardappels!

Meer informatie: Van het Boerenland

Bakkerij de Ochtendstond

Onze bakkerij bestaat al sinds 1931. Nog steeds bakken wij in de oorspronkelijke bakkerij achter de winkel. En nog steeds bakken wij op de traditionele manier. Dat betekent dus dat onze bakkers al om 2 uur ’s nachts beginnen met het bakken van vers brood en broodjes, een ruim assortiment koeken en cake, heerlijke appeltaartjes en nog veel meer. Wij staan bekend om onze meergranenbroden en om onze zelfgemaakte ontbijtkoek. Ook onze echte Twentsche krentenwegge staat hoog aangeschreven.

Drijvende krachten achter Bakkerij De Ochtendstond zijn Alfred Fietje en Krista de Boer. Alfred nam de bakkerij in 1988 over en gaf de bakkerij zijn huidige naam. Vanaf 2014 kwam Krista er als mede-eigenaar bij. Alfred is bakker in hart en nieren en zorgt ervoor dat alles in de bakkerij op rolletjes loopt. Krista ontfermt zich vooral over de winkel.

Meer informatie: Bakkerij de Ochtendstond

Melkveebedrijf Welgelegen

De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.

De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.

Omdat ons melkveebedrijf aan verschillende vereisten voldoet, zoals een ligplek voor iedere koe, en voldoende koeborstels, draagt onze melk het keurmerk ‘planet proof’ van Friesland Campina. Hiernaast zijn we nog lid van IJsselvallei boert en eet bewust. Deze organisatie probeert de verbinding tussen boer en burger te versterken. Daar werken wij graag aan mee!

Meer informatie: Voorstenaer kaas – Melkveebedrijf Welgelegen.

Hekkert Hoogstamfruit

Aan de overkant van de IJssel bij de jachthaven van Deventer ligt het biologisch gecertificeerde bedrijf van Wim Hekkert. Hij boert hier al heel wat jaren. De varkens en koeien zijn inmiddels de deur uit. Paarden, hoogstamfruitbomen en natuurrijke akkers zijn gebleven. Langs de dijk heeft Wim een enorme fruitboomgaard met veel verschillende oude en nieuwe soorten hoogstam-appels, -peren en pruimen. De fruitbomen worden niet bespoten, zelfs niet met toegestane gewasbeschermende middelen. De fruitbomen vormen ook een cultuur-historisch landschap.

Meer informatie: Hekkert Hoogstamfruit

Boerderij Goudbeek

Midden op de Veluwe tussen Epe en Oene vindt u onze boerderij. Boerderij Goudbeek is al generaties lang een kleine boerderij met weidegang koeien. Wilt u graag bewust zuivel consumeren die rechtstreeks afkomstig is van een diervriendelijke boerderij en eerlijk geprijsd is? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!.

Meer informatie: De Goudbeek

Vleesch van Plante

Vleesch van Plante (Klarenbeek) levert vlees van eigen vleesvee koeien. Onze koeien lopen zo lang mogelijk volledig buiten, samen met hun kalfjes. Ze hebben veel ruimte, altijd schaduw en vers water.
Onze boerderij boert met een gesloten kringloop, wat inhoud dat al het voer van eigen land komt. Onbespoten en alleen natuurlijk bemest.
Slagerij Ter Weele slacht, beent uit en verpakt al het vlees. Zonder toevoegingen of e-nummers, het vlees krijgt zelfs ruim de tijd om te rijpen. En dat proef je. Ambachtelijk, diervriendelijk en (h)eerlijk lokaal vlees.

Meer informatie: vleeschvanplante.nl

Boerderij De Kolke

Voorst ligt tussen de Veluwe en de ijssel. Een prachtig afwisselend gebied, met bos, weilanden, akkerland, en de Voorster beek die door de landerijen slingert. In dit gebied net buiten het dorp Voorst ligt boerderij de Kolke, een van de zes boerderijen van landgoed Beekzicht.
Het teelt plan bestaat uit suikerbieten, granen, aardappelen en cranberry’s.
De boerderij is als akkerbouwbedrijf te klein. Er is uiteindelijk voor verbreding gekozen. De deel van de boerderij is voor een groot deel ingericht als winkel met veel streekproducten.
Veel eigen geteelde producten worden verwerkt en in de winkel, als erkend Veluws streekproduct, aangeboden. Een goede aanvulling aan het assortiment was om te beginnen met de cranberryteelt .
De geoogste bessen worden verwerkt tot jam, compote, gelei, chutney, dessertsaus, appel/cranberry en puur sap.
De Kolke word ook door veel campers bezocht, een deel van het erf is hier voor vrij gehouden.

Meer informatie: www.dekolkevoorst.nl

Pluimveehouderij Verbeek

Diervriendelijke ronde stal volgens het 3 sterren beter leven keurmerk. Het ei uit de Ronde Stal is in feite een scharrelei, maar de eieren uit de Ronde Stal krijgen binnen de beter leven classificatie van de Dierenbescherming drie sterren, het maximaal aantal sterren. Dat betekent dat de Dierenbescherming het dierenwelzijn van de kippen uit de Ronde Stal gelijk acht aan dat van kippen uit de biologische leghennensector. Bovendien is het ei uit de Ronde Stal momenteel het enige ei met een milieukeur.

Meer informatie: pluimveehouderijverbeekvaassen.nl

Dijk43

Eerlijk vlees. Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren!

Meer informatie: dijk43.nl

The Westerfields

Mijn naam is Ashley en sinds 2019 run ik ons familiebedrijf The Westerfields – Homesteading Products. Toen wij net begonnen heette we zelfs anders, namelijk: Ashley’s Bio Paradijs. Dit bedrijf is voortgekomen uit mijn liefde en passie voor het kweken en maken van pure en eerlijke producten. Nu anno 2024 zijn wij flink uitgegroeid tot een bekend merk van Veluwse ambacht. We staan elk jaar door heel Nederland op diverse markten, geven we workshops en cursussen, hebben we samenwerkingen met diverse lokale bedrijven, runnen we onze websites en schrijven we ons eerste boek.
Onze missie: We streven naar fantastische milieuvriendelijke producten voor een betere levensstijl. Leven op natuurlijke wijze is níet moeilijk, en dus delen we onze productlijn graag met jullie. Onze producten zijn gemaakt op ambachtelijke wijze met enkel natuurlijke en lokale ingrediënten, waar geen chemische middelen bij betrokken raken. Zo zijn jouw boodschappen niet alleen gezonder en helend, maar hebben deze ook een uiterst kleine voetafdruk op het milieu.

Meer informatie: thewesterfields.nl

In de Streeck

Wij zijn Ruben & Jasper. Twee enthousiaste studenten met een grote passie voor duurzaam en gezond eten. In onze zoektocht hiernaar werd ons duidelijk dat het best lastig is om lokaal duurzaam en gezond eten te vinden in Nederland. Vanuit deze ontdekking groeide ons initiatief. Welkom bij In de Streeck!

Onze missie is om transparantie in de voedselketen te bevorderen door de mooiste producten die de streek te bieden heeft van een groot aantal gepassioneerde lokale boeren en telers samen te brengen. Naast transparantie is onze missie ook om minder onnodige reisbewegingen te maken en tegelijkertijd de kwaliteit van de producten en daarmee indirect de gezondheid te verhogen.

De ambachtelijke soepen van In de Streeck zijn een mooi voorbeeld van hoe het ook kan: ze zijn in kleine hoeveelheden met de hand gemaakt, waardoor elke portie vol van smaak is. Van mosterd tot courgette, voor ieder wat wils. De soepen zijn gemakkelijk thuis te bereiden: gewoon opwarmen en serveren. Voor het maken van de soep wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale, eerlijke en duurzame producten: de kernwaarden van In de Streeck. We koken in het seizoen, werken met lokale boeren en dragen daarmee zorg voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Meer informatie: www.indestreeck.nl