Kip Kerrie Salade
Benodigdheden:
1 kipfilet
100ml kippenbouillon
4 eetlepels (yoghurt)mayonaise
2 theelepels kerriepoeder
1 handje peterselie
1 sjalotje, gesnipperd
4 sneetjes volkorenbrood
50gr rucola
Bereiden:
Kook de kipfilet in de bouillon in ca 10 min gaar en laat de kip ca 30 minuten in de pan afkoelen. Trek de kip vervolgens met 2 vorken uit elkaar. Meng de mayo met de kerrie, peterselie en het sjalotje.
Breng op smaak met zout en peper.
Eiersalade
Benodigdheden:
4 eieren
2 eetlepels mayonaise
1 tl (dyon) mosterd
1,5 eetlepel Bieslook
½ theelepel kerriepoeder
Peper en zout
Bereiding:
Kook 4 eieren minimaal 7-8 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en laat afkoelen. Prak ze fijn en voeg de mayo toe. Maak op smaak met peper en zout. Garneer met bieslook.