Benodigdheden:
- 10 plakjes bladerdeeg
- 250gr half om half gehakt
- 2 eieren
- 2 eetl paneermeel
- 1tl nootmuskaat
- 1 eetl sambal (meer of minder naar eigen keus)
- 1tl zout
- 1 dessertlepel grove mosterd
- 2 dessertlepels gehaktkruiden
- 2 a 3 tenen geperste knoflook
Bereiding:
Kneed het gehakt met 1 ei en alle andere ingrediënten door elkaar. Laat ondertussen de bladerdeegplakjes ontdooien.
Maak van het gehakt 20 balletjes. Snijd de bladerdeegplakjes in tweeën, zodat je 20 saucijzenbroodjes kunt maken.
Bestrijk de plakjes met het overige losgeklopte ei. Leg een balletje op 1 deel, rol op en druk de zijkanten voorzichtig dicht.
Sluit de zijkanten met een vork. Bestrijk de buitenkant met een losgeklopt ei.
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in ongeveer 30min in een voorverwarmde oven van 190gradenC af tot ze mooi goudbruin zijn.
Eet smakelijk