Pide met kipshoarma voor 4 personen

– Turks brood of ander groot plat brood naar keuze
-250 gram oude kaas, plakken
-4 tomaten in dunne plakken
-+/- 4 eetl. olijfolie
-750 gram kipfilet in reepjes
– shoarma kruiden, zelf maken: zie hieronder
– sambal
– 4 tenen knoflook
– versgemalen peper
– 400 gram groente zoals: ui, paprika, champignons, courgette, enz. Maak er een lekkere mix van
– knoflooksaus Zelf maken: zie hieronder

Oven voorverwarmen op 180°C.

Halveer het brood en beleg beide helften met kaas, tomaat en versgemalen peper en besprenkel met olijfolie.
Leg de broodhelften op een bakplaat en bak in 15 minuten tot kaas goed gesmolten is.
Verhit ondertussen 2 eetl. olie in een hapjes pan en bak de kip met shoarmakruiden. Voeg dan ui en knoflook toe en bak glazig.
Bak daarna de rest van de groente mee. Ongeveer 5 minuten.
Breng op smaak met zout en sambal.
Verdeel het shoarmamengsel over de broodhelften en serveer met knoflooksaus.

Zelf shoarmakruiden samenstellen:
-1/2 theel. Cayennepeper
-1 theel. kaneel
-1theel. kerrie
-1theel. knoflookpoeder
-1,5 theel. komijn
-1 theel. koriander
-3 theel. paprikapoeder
-1/4 theel. chilipoeder
1 theel. zout

Zelf knoflooksaus maken:

– 3 eetl. mayonaise op
-3 eetl. yoghurt of kwark
– 2 a 3 tenen knoflook, geperst
– bieslook
– is het wat te zuur voeg iets suiker toe

Terug naar de Recepten-pagina