Borrelhapje van bladerdeegrondjes
Uit 1 plakje bladerdeeg kun je ongeveer 10 rondjes snijden. Haal het benodigde bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ongeveer 10 minuten ontdooien.
Wat doe je ertussen:
- 1 plakje ontbijtspek met een reepje pittige kaas
- Of alleen 1 reepje pittige kaas
- Of alleen 1 plakje ontbijtspek
Voor 4 personen neem je 2 plakjes bladerdeeg en vul deze. Leg de vulling een stukje van de rand. Maak het laatste randje eerst vochtig met een kwastje water en rol het deeg dan op.
Niet te strak en ook niet teveel vulling ertussen.
Leg de rolletjes voor 10 minuten terug in de vriezer. Leg het bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht.
Snijd de koude rolletjes met een scherp mes in niet te dunne plakjes en leg ze op de bakplaat. De bakplaat ongeveer 15 minuten laten rusten zodat het deeg niet meer koud is.
Als je 1 bakplaat vult heb je genoeg aan ongeveer 15 minuten bakken. Als je op 2 bakplaten tegelijk gaat bakken dan moet je wel op 20 tot 25 minuten reken. Check op tijd opdat de rondjes niet te bruin worden!
Op 2 bakplaten kun je wel 100 rolletjes kwijt. Dat is dus 1 heel pakje bladerdeeg.