Geschikt voor dutch oven of braadpan
Benodigdheden:
1 kilo hertenpoulet
400gr kastanje champignons, in kwarten gesneden
1 grote winter wortel, in plakjes
2 uiten, grof gesnipperd
2 plakken ontbijt koek
2 a 3 laurierbladen
4 kruidnagels
3 tenen knoflook, gesnipperd
100ml bokbier
Olijfolie
Pot vleesfond
Serveren met krieltjes of gekookte aardappelen
Bereiding:
Dep het vlees droog
Verwarm de pan alvast boven het vuur
Doe een scheut olie in de pan
Bak daarna het vlees goed aan
Haal het vlees eruit en zet apart
Doe de uien in de pan en bak deze even aan
Daarna de wortel, champignons en de knoflook toevoegen en mee bakken
Voeg het vlees toe en blus af met 100ml bokbier.
Voeg daarna de vleesfond toe en de laurier, kruidnagel en ontbijtkoek.
Doe de deksel op de pan en laat 4 a 4,5 uur sudderen.
Eet smakelijk