Benodigdheden voor 20 broodjes:
- 30gr roomboter
- 30gr tarwebloem
- 200ml hete groente bouillon (tablet)
- 100gr oude kaas, + extra voor de garnering
- 2 tl dyon mosterd
- 1 middelgroot ei
- 10 plakjes bladerdeeg
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en al roerend verwarmen.
Voeg de bouillon toe en verwarm al roerend tot het goed is opgenomen.
Voeg kaas en mosterd toe en roer tot een samenhangend ragout.
Bekleed een bakblik met bakpapier en schep de ragout erin. Laat minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200graden C.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Haal de kaasragout uit het bakblik en verdeel in 20 stukken. Snijd een bladerdeeg plak doormidden en leg op iedere plak een stuk kaasragout. Maak de rand iets vochtig en sla het bladerdeeg dubbel over de kaasragout heen. Met een vorkje maak je de randen dicht. Maak met een mes lichte sneetje in het deeg, besmeer het deeg met een losgeklopt ei en strooi er de resterende kaas over.
Bak de kaasbroodjes in de oven op ongeveer 25 minuten af.
Eet smakelijk!