Karnemelkcake

300 gr suiker

350 gr zelfrijzend bakmeel

250 ml volle karnemelk

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

Bakvorm/cakeblik goed invetten met boter. Oven op 175 graden voorverwarmen.

Alle ingrediënten op kamertemperatuur samen in een kom doen en goed mixen tot de suiker goed is opgenomen. Duurt ongeveer 5 minuten.

Beslag in het bakblik doen en ongeveer 40 minuten bakken. Cake testen met een prikker. Als deze schoon blijft is de cake gaar. De cake minimaal 1 uur laten afkoelen voordat het bakblik verwijderd wordt.

Cocos topping voor de cake, indien gewenst

50 gr boter

50 gr bruine suiker

50 gr cocos

1 theelepel kaneel

Boter smelten en de overige ingrediënten toevoegen en goed mengen. Als de cake 40 minuten heeft gebakken deze uit de oven halen en de topping erover verdelen. De cake voor 10 minuten terugplaatsen in de oven.

Terug naar de Recepten-pagina