INGREDIËNTEN
- 3 eiwitten
- 1 mespuntje zout
- 150 g fijne tafelsuiker
- 100 g poedersuiker
INSTRUCTIES
- Doe de eiwitten in een superschone kom. Zorg dat er absoluut geen eigeel bij zit. Klop de eiwitten met een (stand)mixer, samen met het zout, tot bijna stijf. Meng met de mixer op halve kracht vervolgens, heel geleidelijk, de fijne tafelsuiker door het eiwitmengsel heen.
- Zodra de suikerkristallen zijn opgelost zet je de mixer uit. Spatel nu voorzichtig de poedersuiker erdoor.
- Doe het schuim in een spuitzak met een spuitmondje naar wens, en maak creatieve vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringueschuimpjes in de oven op 100˚C, ongeveer 2 uur. Een zeer lage temperatuur en een langere baktijd zorgt voor prachtig krokant en wit schuim.
Dit zijn kleine koekjes, dan is een baktijd van 5 kwartier ook prima om ze lekker gaar en krokant te krijgen. Zet de oven uit en laat de schuimpjes afkoelen in de oven.
Voor een chocolade dip, smelt dan au-bain marie, een reep chocolade of gekleurde candy drops smelt chocolade. Doop daar de afgekoelde schuimpje in en besprenkel de natte chocolade evt met sprinkels.
Geniet er van!