Pompoen

November pompoenmaand: gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

(Recept van Christel)

Benodigdheden:
2 eetlepels boter
800 gram magere runderlappen in grote stukken gesneden
600ml runderbouillon
400 gram pompoen geschild en in stukken
7 a 8 sjalotten, halveren
16 gedroogde dadels zonder pit, halveren
Sauzen binder
1 eetlepel bloem
1 eetlepel olie
2 eetlepels balsamico azijn
2 laurier blaadjes
4 kruidnagels
Dessert lepel tijm

Beschrijving

Bestuif het vlees met zout, peper en bloem
Verhit de boter in een pan en braad het vlees in 3 a 4 portiers om en om.
Houd het vlees apart
Verhit nog wat olie in de pan en bak de sjalotten. Leg dan het vlees terug in de pan en giet de bouillon en azijn erbij.
Voeg de kruiden toe en stoof ongeveer 2 uur op de laagste stand.
Voeg de pompoen en dadels toe en stoof zonder deksel nog ongeveer 30 minuten.
Verwijder de laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper en maak evt de saus wat dikker


Terug naar de Recepten-pagina