Sinterklaas

Op 2 december is onderstaand recept van Dini te proeven!

Speculaas brokken

Benodigdheden
250gr bloem
2 theelepels bakpoeder
1,5 eetlepel koekkruiden
5 eetlepels melk
125 gram donkere basterdsuiker
Snufje zout
100gram ijskoude boter in blokjes
1 ei voor bestrijken
1 eetlepel amandel, grof gehakt of halve amandelen

(1 eetlepel is 15ml)

Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 175oC.

Doe de bloem, bakpoeder, suiker, kruiden en zout bij elkaar in een kom en roer goed door.
Voeg de melk en boter toe en kneed met de hand tot een samenhangend bal deeg.
Maak een mooie platte schijf van 0,5 tot 1cm dik.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de schijf op.
Klop het ei los en bestrijk de schijf hiermee.
Verdeel de amandelen erover en druk iets aan.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!



Terug naar de Recepten-pagina